0 röster

Friterad Kyckling Burgare | Filip Poon

Tjenixen På er! Här Finns Jag på TikTok:
https://www.tiktok.com/@filippoon Och här på Instagram: @filippoon
https://www.instagram.com/filippoon/ För jobbkontakt: Filipp8n@gmail.com
______________________________ Recept: Krispig Kyckling burgare: 2 burgare Burgare
ca 300 g urbenad kycklinglårfilé ( 2st )
1 dl filmjölk eller gräddfil
1 st vitlöksklyfta
1 dl mjöl
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 silverlök, i ca 1 cm tjocka skivor
2 brioche-hamburgerbröd
2 salladsblad
2 stora skivor bifftomat
2 saltgurkor, skivor
salt och peppar
Rapsolja till fritering Dressing
1 dl majonnäs
1 tsk sesamolja
1 msk Kimchee base eller chilisås. Tex sirasha 1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och ställ åt sidan så länge. 2. Riv ner en vitlöksklyfta i filmjölken, ha i kycklinglårfiléerna. Låt marinera minst 10 minuter, gärna över natten. 3. Värm upp Rapsolja i en kastrull till ca 170°c
Blanda mjöl med salt, lökpulver och vitlökspulver i en skål. Doppa sen den marinerade kycklingen i mjölet, täck ordentligt och fritera sedan den i ca 3-4 minuter eller tills gyllene. 4. Rosta brödet. 5. Bred ut dressing på bröden, lägg ett salladsblad på varje, följt av en tomatskiva och saltgurka. Lägg sedan på den friterade kycklingen och silverlök, toppa med mer dressing och lägg slutligen på brödet. Njut! ______________________________
MIN KÖKSUTRUSTNING: Kockkniv Denna rekomenderar jag!: https://adtr.co/YbViUB
Fancy Kockniv: https://adtr.co/slFyk3
Brödkniv: https://adtr.co/XmcR9r
Bästa kniv setet: https://adtr.co/zws3YS
Lång trancherkniv: https://adtr.co/FXJmRZ
Dunderkniv: https://adtr.co/z8f5PA
Kinesisk hacka: https://adtr.co/utac40
Knivblock: https://adtr.co/x8wSYs
Kniv slip jag använder: https://adtr.co/vS1Lr6
Fint Brynstål: https://adtr.co/zRn1bM
Grovt Brynstål: https://adtr.co/1L5s6t
Mandolin: https://adtr.co/APUX7C
Termometer: https://adtr.co/VhNVkC Pizzastål: https://adtr.co/k092uN
Träskärbräda: https://adtr.co/kankf1
Stor Träskärbräda: https://adtr.co/le5ef7
Plastskärbräda: https://adtr.co/8cJGBe
Stor Plastskärbräda: https://adtr.co/yiwpmi
Blender: https://adtr.co/647mjk
Plastflaska med olja i: https://adtr.co/qQDrxY
BÄSTA Stekpannan ”vanlig storlek”: https://adtr.co/DiSKWS
Mellan stekpanna: https://adtr.co/SmQ2W9
Liten stekpanna: https://adtr.co/92ennb
Wok: https://adtr.co/TYCkvK
Djup stekpanna: https://adtr.co/8XxBc1
Sauteuse: https://adtr.co/i3cYyR
Grytor jag använder: https://adtr.co/vtwzpm
Kitchen aid: https://adtr.co/6vSN7J
Bästa stavmixern: https://adtr.co/LwgPXi
Bästa vinglasen: https://adtr.co/0rra8m
Ugnsform med galler: https://adtr.co/zUZfUa
Fritös: https://adtr.co/CaRiZx
Rivjärn: https://adtr.co/3tbWYO

Författare: Filip Poon

Välkommen till min sajt! Lämna gärna en kommentar nedan eller på någon av mina andra kanaler.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x